#INWESTYCJE INFRASTRUKTURALNE    #PROJEKTY SPOŁECZNE    #WSPARCIE BIZNESU    #INICJATYWY KULTURALNE

Dzisiaj jest: 20 Wrzesień 2024    |    Imieniny obchodzą: Renata, Filipina, Eustachy

Miasto Wąbrzeźno

Gmina Dębowa Łąka

Gmina Książki

Newsletter

pasta z awokado

 

Kto powiedział, że pasta kanapkowa musi być nudna? Jeżeli ktoś tak uważa, to zmieni zdanie po posmakowaniu pasty, którą wspólnie przyrządzali uczestnicy naszych wielkanocnych warsztatów kulinarnych z serii „Jak to z chlebem było...”. Jej wykonanie jest dziecinnie proste i zajmie dosłownie parę minut. Warto podkreślić, że to właśnie ta pasta okazała się „numerem 1” wśród pozostałych past w opinii uczestników warsztatów. Pasta bazuje na awokado – owocu, które ze względu na specyficzny, trochę mdły smak - posiada chyba tyle samo zwolenników, co przeciwników. Pomijając walory smakowe, które są po prostu indywidualną kwestią smaku, warto zwrócić uwagę na jego szczególne właściwości odżywcze, antyoksydacyjne, wspierające odchudzanie i antynowotworowe. Zatem nie powinniśmy się do awokado zniechęcać, a z naszej strony polecamy połączyć go z serkiem feta, co będzie zaskakującym odkryciem dla podniebienia.

Składniki:
- 1 awokado
- jogurt naturalny 150 g.
- ser kanapkowy typu feta 120 g.

Sposób wykonania:
Awokado rozkrajamy na pół, usuwamy pestkę. Miąższ, po oddzieleniu od skórki, łączymy z serem i jogurtem. Składniki pasty blendujemy razem na gładką masę.

Smacznego!  

Nowa strategia rozwoju

konsultacje spoleczne

Nabory wniosków

nabor wnioskow

Stypendia pomostowe

Logo stypendia pomostowe

RPO WK-P 2014-2020

siegamy po wiecej

siegamy po wiecej 4

Projekty współpracy

Projekty współpracy

Deklaracja dostępności

deklaracja dostepnosci

Wdrażanie strategii

Unia Europejska

RODO

Wnioski pisanie

facebook

Ostatnie wiadomości

Spotkanie ...

Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania Ziemia ...

Spotkanie ...

Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania Ziemia ...

Spotkanie ...

Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania Ziemia ...

Konkurs grantowy „Moda ...

28 sierpnia br. ruszył II nabór ...

Scroll to top

logo 2