Skip to main content
#INWESTYCJE INFRASTRUKTURALNE
#PROJEKTY SPOŁECZNE
#WSPARCIE BIZNESU
#INICJATYWY KULTURALNE

Weź udział w szkoleniu „Przetwórstwo mleka w gospodarstwie rolnym”

Kategoria: Aktualności
Opublikowane: 17 kwiecień 2024
Utworzone: 17 kwiecień 2024
Odsłony: 678

 

cheeseStowarzyszenie Lokalna Grupa Działania Ziemia Wąbrzeska wraz z Kujawsko-Pomorskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Minikowie zapraszają do udziału w szkoleniu pn. „Przetwórstwo mleka w gospodarstwie rolnym”. Pierwsze szkolenie w formie wykładu nt. m.in. sprzedaży bezpośredniej i RHD już 26 kwietnia 2024 r. w Wąbrzeźnie.

 

 
Program szkolenia:

Lp.

Godziny

(od – do)

Treść/ działanie

Wykładowca

(Imię i Nazwisko)

1.

 

 

 

 

2.

 

 

3.

 

4.

09:00-10:30

 

 

 

 

 10:30-10:40

 

 

10:40-11:10

 

11:10-11:30

  1. Formy produkcji i sprzedaży produkcji żywności wytworzonej w gospodarstwie rolnym (sprzedaż bezpośrednia, dostawy bezpośrednie, MLO, RHD).

  2. RHD - rolniczy handel detaliczny (podstawa prawna, definicje, zasady rejestracji, limity ilościowe, obowiązki podatkowe, dokumentacja, znakowanie).

  3. Przerwa


  4. Warunki sanitarne i higieniczne na poziomie gospodarstwa rolnego

  5. Podsumowanie i dyskusja.

Beata Chełminiak

(90 minut)

 

 

 

 

 

 Magdalena Kulus

(30 minut)


Szkolenie odbędzie się w formie stacjonarnej w siedzibie Stowarzyszenia przy ul. Grudziądzkiej 9 w Wąbrzeźnie. Szkolenie rozpocznie się o godz. 9.00

Szkolenie skierowane jest głównie do mieszkańców obszarów wiejskich oraz rolników zainteresowanych sprzedażą żywności z gospodarstwa rolnego.

Udział w szkoleniu należy zgłosić się pod numerami 530 367 685, 530 367 814 lub 56-470-89-08 bądź też pocztą elektroniczną na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Istnieje możliwość zapisu online poprzez dostępny link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdhA4Q8dD2D4NBleGt2h2VrSMjBh-lCQSJg2m91i8YLR8tJrQ/viewform?usp=pp_url

Zapisy trwają do 25.04.2024 r.

Uzupełnieniem szkolenia będą zajęcia praktyczne w zakresie produkcji sera, które odbędą się w Minikowie.