Skip to main content
#INWESTYCJE INFRASTRUKTURALNE
#PROJEKTY SPOŁECZNE
#WSPARCIE BIZNESU
#INICJATYWY KULTURALNE

Listopadowa gęś na stole, którą nade wszystko wolę

Kategoria: Aktualności
Opublikowane: 21 listopad 2019
Utworzone: 21 listopad 2019
Odsłony: 1573

Warsztaty 2019 11 18 01Jak głoszą staropolskie przysłowia „Na świętego Marcina najlepsza gęsina, patrz na piersi, patrz na kości, jaka zima nam zagości” czy „Na świętego Marcina - lepsza gęś niż zwierzyna”. Nawiązując zatem do tradycji kulinarnych, tegorocznej jesieni prowadzimy warsztaty kulinarne, które pozwalają na doskonalenie umiejętności kulinarnych uczestników warsztatów w zakresie wykorzystania gęsiny oraz promowania mięsa gęsiego, które według tradycji kulinarnych powinno często gościć na stołach kujawsko-pomorskich domostw.

Za nami warsztaty w Wąbrzeźnie i Lipnicy. O tym jak wyglądają nasze warsztaty związane z przygotowaniem potraw z gęsiny, dowiesz się odwiedzając galerię.  

Warsztaty 2019 11 18 01 Warsztaty 2019 11 18 02 Warsztaty 2019 11 18 03 Warsztaty 2019 11 18 04
 Warsztaty 2019 11 18 05  Warsztaty 2019 11 18 06  Warsztaty 2019 11 18 07  Warsztaty 2019 11 18 08
 Warsztaty 2019 11 18 09  Warsztaty 2019 11 18 10  Warsztaty 2019 11 18 11  Warsztaty 2019 11 18 12
 Warsztaty 2019 11 18 13  Warsztaty 2019 11 18 14  Warsztaty 2019 11 18 15  Warsztaty 2019 11 18 16
 Warsztaty 2019 11 18 17  Warsztaty 2019 11 18 18  Warsztaty 2019 11 18 19  Warsztaty 2019 11 18 20
 Warsztaty 2019 11 18 21  Warsztaty 2019 11 18 22